mandag 22. august 2016

CRM med fantasien som begrensning

For en tid siden ble jeg bedt om å hjelpe en kamerat med å finne et slikt "kundesystem". Gjerne gratis eller billig. Kundesystemet, som mange kaller et CRM-system, hadde til nå bestått av én porsjon MS Outlook, én porsjon MS Word, én porsjon MS Excel og én porsjon penn og papir. Lyder kjent? Fungerte det? Vel, på en måte. Han hadde all informasjonen, et eller annet sted, men å finne den, når han trengte det, var ikke helt enkelt.
Jeg vet ikke hvor mange systemer jeg tittet på og testet, men det ble maaange. Gratis var ikke så lett, selv om alle lar deg både laste ned og teste gratis. Men gratis kommer jo alltid med en begrensning; gjerne i form av manglende eller begrenset funksjonalitet og det begrenser jo muligheten til å teste! Tok du’n? :) For det meste var det engelske systemer og de var ofte noen store monstre med uvirkelig pris. Ikke var de så enkle å skreddersy heller.

Jeg ble etter hvert ganske frustrert. I min naivitet begynte jeg å tenke at man kanskje kunne bruke det kameraten min allerede hadde av system, MS Office og MS Outlook, på en litt mere avansert måte. Microsoft hadde noe som ble kalt Business Contact Manager (BCM), som var gratis og som skulle gjøre Outlook mere avansert. Problemet var bare at det ikke var støtte for denne BCM i Outlook 2016.

Søket fortsatte i flere dager. Så plutselig; et CRM-system utviklet i Tsjekkia!? Lovende. Eller kanskje ikke!? De skrøt av at systemet var bygget inn i MS Outlook. Full integrasjon med alle funksjonene i Outlook. Mulighet for å bruke dokumenter fra MS Word og MS Excel. En gratis én-bruker versjon var tilgjengelig. Riktignok med en begrensning på 500 MB lagringsplass på deres server. Eller en Premium versjon som kan installeres på egen server eller på deres server i skyen. Systemet heter eWay-CRM. Det heter for øvrig firmaet som utvikler også. Det som gjør dette systemet så inn i hampen bra er at all kommunikasjon med kunden (e-post, møter, oppgaver, journaler, prosjekter, dokumenter etc.) blir lagret på firma og/eller kontakt. Det betyr at når du, eller en av dine kolleger, vil ha informasjon om en kunde, så er det bare å finne fram til kunden i firmamodulen og så ligger all informasjonen om hva du eller kunden har sagt eller gjort rett foran deg.

Det er mulig å importere gammel kontaktinformasjon fra MS Outlook og det er mulig å ta med seg dokumenter fra Word og Excel. Systemet kan tilpasses til bedriftens prosesser og regelverk i et administrasjonsverktøy. I tillegg kan man legge til egendefinerte felter, hvilket gjør at du virkelig kan skreddersy. Jeg tenker f.eks. et bil- eller mc-verksted eller håndtverkere, hvor det kan være behov for litt mere tilpasset informasjon. Å ja, glemte nesten. Du kan velge norsk språk. Noe å tenke på?

Jeg kjøpte aldri dette systemet, men jeg ble salgsrepresentant for eWay-CRM i Norge, Sverige og Danmark. Så overbevist ble jeg at jeg bare ikke kunne si nei. Nå håper jeg at det er flere som vil bli overbevist.

Sjekk her www.eway-crm.no