mandag 15. august 2016

CRM eller ikke CRM?

Du har sikkert hørt det mange ganger. Små bedrifter trenger ikke CRM! Tullprat. Ingen CRM, ingen kunder. Nåja, jeg bør vel legge til at da snakker vi prosess, ikke system. Du har kunder, eller du ønsker å få kunder, og da må du også pleie forholdet til disse kundene. Vi snakker med det samme om CRM eller kunderelasjonshåndtering. Om du trenger et CRM-system er en helt annen sak. Kanskje er et enkelt kontaktsystem, med mulighet til å sende e-post, nok i en oppstartsperiode. MS Outlook kanskje, som du trolig allerede bruker. Det er mulig at du kan benytte MS Word for reklame, tilbud, innkjøpsordre og bestillinger, mens kundemassen ikke er så stor. Du kommer jo til å lykkes og når du en gang får så mange kunder at du føler at du mister styringen så kan du investere i et CRM-system. Rikgtignok må du da finne en eller annen måte å overføre kontakter på. Dokumentene skal også inn i basen og gjerne knyttes til de respektive kundene. Informasjonen som befinner seg i e-poster som du har utvekslet med kundene hadde også vært nyttig, men der kommer du muligens til å slite.


Kanskje likegodt å starte med et CRM-system, eWay-CRM,  ved oppstart. Et system som er bygget inn i MS Outlook, hvor e-post automatisk blir knyttet til kontakter. Det samme med journaler og oppgaver. Dokumenter i MS Word og MS Excel kan også håndteres og knyttes til kontaktene. All kommunikasjon med kundene lagres på … kunden. Skulle du få behov for et mere avansert CRM-system så kan eWay-CRM tilby moduler for prosjektstyring, markedsføring, salgsmuligheter (leads), produkter og rapporter. Det ligger der allerede; det er bare å ta det i bruk.

Du kan laste ned systemet gratis, men det kan du jo med stort sett all programvare. Det er ikke behov for noe kredittkort, men du må registrere deg. Du kan velge eWay-CRM Premium, dersom du vil teste deling av data. Gratis i 30 dager. Du kan også velge eWay-CRM Free og den er faktisk gratis, for én bruker, uten noen annen begrensning i funksjonalitet, men med en begrensning på lagringsplass. Vi gir deg 200 MB gratis lagring på vår server. Det holder godt for å teste og for noen kan det til og med være nok i en oppstartsfase. Dersom du har behov for hjelp mens du tester så er vi her for deg. Dersom du finner at systemet ikke tilfredsstiller dine ønsker og krav så er det bare å avinstallere, som enhver annen programvare i Windows.

Ta en titt på www.eway-crm.no